Пудинг од chia/Puding od chia sjemenki

Со овие семчиња се запознавме пред некои си две години. Сакам да истражувам кога е во прашање храна, па во една прилика ги купив во една продавница за здрава храна, ама појма немав како и во кои комбинации се користат. Немам намера рецептов да го претворам во едукативен пост, ама чудесниве семчиња заслужуваат малку повеќе…… Продолжи со читање Пудинг од chia/Puding od chia sjemenki

Сендвич за добро утро

Нема ништо поубаво од вкусно залаче и експлозија на вкусови во ова тмурно и дождливо утро. Буби мој, најмногу ги сака овие сендвичи. Сендвич како сендвич, ништо особено – некој ќе рече. И токму така, акцентот не е на содржината на сендвичот туку на начинот на подгототвка на истиот. Овде нема да набројувам потребни состојки…… Продолжи со читање Сендвич за добро утро