Крем супа од Хокаидо тиква/Krem supa od Hokkaido bundeve

Од годишните времиња, најмногу ги сакам пролетта и есента. Периоди кога се раѓа и умира животот. 🙂 Сакам кога есента ќе ги обои ридовите со најубавите бои, од бледо жолта, до крваво црвена. Убавина, која тешко кое око може да ја впие во целост. Но, есенската убавина не се огледа само во облеката на дрвјата,…… Продолжи со читање Крем супа од Хокаидо тиква/Krem supa od Hokkaido bundeve

Кисела чорба од пилешки ситнеж

Денеска застуде и тоа добро. Цели 14 степени, а еве го и Марфи кој дефинитивно си поигрува со мене, бидејќи вчера ги исчистив прозорците по кои сега се лизга дожд. Време, само за дремење, гледање некој добар филм или читање некоја стварно добра книга. И време за чорба, мирисна, киселка и вкусна, еден вистински галеж…… Продолжи со читање Кисела чорба од пилешки ситнеж