Oopsie лепчиња/Oopsie bread

Ова се кето „лепчиња„ кои многу лесно и брзо се прават, нема многу маткање во кујна, можат да се замрзнат, а единствена маана им е тоа што излегуваат многу малку. 🙂

Потребно

  • 6 јајца
  • 200 гр крем сирење или кремаста урда
  • малку сол
  • 2 гр прашак за пециво
  • сусам/ким, опционално

Жолчките се соединуваат со крем сирењето или урдата, се додава сол и прашак за пециво. Од белките се прави шам и внимателно се соединува со смесата од жолчки и крем сирење/урда. Внимателно, смесата не смее да „падне„, мора да биде воздушеста.

На плех од рерна, обложен со хартија за печење со лажица се формираат 6 кругови од смесата. Одозгора може да им се стави сусам или ким. Се печат во претходно загреана рерна, на 160 Ц, додека не се заруменат.

Можат да се користат како подлога за намази, како лепињи за сендвичи или како подлога за кето пица. Без проблем се користат и после одмрзнување.

Oopsie bread

These “flat breads” are very easy to make. They don’t request wasting much time spent in the kitchen, they can be frozen, and the only “bad side of their story” is the small quantity of what you will get at the end. 🙂

Ingredients

  • 6 large eggs
  • 200 gr of cream cheese or regular quark
  • salt by taste
  • 2 gr baking powder
  • sesame or caraway seeds (optional)

Combine egg yolks with cream cheese/quark, with salt and baking powder. Whisk the egg whites until you get firm foam and then stir well by flipping the mixture of egg yolks and cream cheese/quark with the beaten egg whites. You need to get a fluffy texture, that’s why it is important to flip the mixture, not to mix hard.

On a baking tray covered with parchment paper, make 6 round forms (I use spoon to make them round). If you want, you can sprinkle some sesame or caraway seeds on the top. Bake in pre-heat oven on 160 C, until they become golden light brown.

They could be used as base for dips, like “bread” for sandwiches or like a base for keto pizza. Also, they can be used well after defrosting as well.

Advertisements

Напишете коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s